Rózsa pálinkák: pálinka készítés, pálinkafőzés, pálinkafőzde

Pálinkafőzés aroma spirállal

Minden pálinka barát tudja, hogy rossz gyümölcsből nem lehet jó pálinkát készíteni és kiváló minőségű alapanyagból is csak nagy odafigyeléssel lehet jó pálinkát varázsolni. Az általunk előállított pálinkák sikerének a titka, hogy a pálinkafőzés (pálinka készítés) miden egyes mozzanatára kiemelt figyelmet fordítunk:

Kiváló alapanyagok: A jó pálinka megőrzi az alapanyagául szolgáló gyümölcs illatát, aromáját. A felhasznált gyümölcs minősége, tisztasága meghatározó fontosságú a pálinka minőségét illetően ezért mi kizárólag első osztályú, válogatott, tiszta (szennyeződésektől mentes), érett és zamatos gyümölcsöt dolgozunk fel.

Cefrézés & Kontrolált erjesztés: A tiszta előkészített gyümölcsöt aprítjuk, daráljuk hiszen csak a pépessé alakított gyümölcsmasszában számíthatunk 100%-os erjedésre, az ízek és illatok teljes körű felszabadulására. A tiszta, higiénikus környezet az erjesztés folyamán ugyanolyan fontos (ezáltal kerülhető el az erjedő cefre nemkívánatos baktériumos megfertőződése), mint az állandó hőmérséklet és anaerob környezet biztosítása ezért az erjesztés speciális tartályokban történik.

Pálinkafőzés: bérfőzés
Lepárlás aromaspirállal: A pálinkafőzés különleges szakértelmet kíván. Először is, az elő-, majd a közép- és végül az utópárlat gondos leválasztása elengedhetetlen a minőség megőrzése érdekében. Az elő- és utópárlat komponensek ugyanis már kis mennyiségben is tönkretehetik a fogyasztásra szánt desztillátum (középpárlat azaz a pálinka) íz- és illatharmóniáját. Sok mai főzdével ellentétben nem gondoljuk, hogy az elő és utó párlat leválasztását számítógép vezérelte rendszerekre kéne bízni helyette a főzőmester szaktudására és tapasztalatára támaszkodunk. A főzőberendezésünkben ugyan nincs számítógép ennek ellenére elmondhatjuk, hogy a pálinkafőző a legkorszerűbb technológiát képviseli, hiszen a rendszer lelkét az a világszabadalom által védett aroma spirál képezi amelynek köszönhetően pálinkáink illat világa még erőteljesebb, íz világa még kifinomultabb.

Bérfőzés

Amennyiben Ön is értékeli a jó minőségű pálinkát és rendelkezik cefrével, abban az esetben nálunk lefőzetheti azt. A bérfőzési igények kiszolgálására külön lepárló berendezést működtetünk. (A gép teljes egészében megegyezik a saját termékeink előállításánál használt pálinkafőző berendezéssel) A duplafalú rézüst kapacitása 200-250 liter, így kis mennyiségű cefre (minimum 100 liter) lefőzése is lehetséges.

A bérfõzés díja 945 Ft egy liter 45°-os pálinkára vonatkozóan. Az ár magában foglalja a bérfõzési díjat, az energiaköltségeket, és az ügyfél által meghatározott szeszfokra beállított pálinka speciális szûrõvel történõ szûrését. (Puszban fizetendő a 2015 január 1-től megemelt kedvezményes szeszadó amelynek mértéke 751,5 Ft / liter 45°-os pálinkára vonatkozóan)

Kapcsolatfelvétel: bérfőzés

A bérfőzésre bejelentkezni minimum egy hónappal a főzést megelőzően az "Előjegyzes bérfőzősre" adatlap használatával van lehetőség.

Pálinkafőzde címe és telefonos elérhetősége: lásd a lap bal felső oldalán

Bérfőzés kontakt

Pálinkafőzde: 06-20/584 2580
Infóvonal: 06-20/594 2580

Pálinkafőzde megközelítése >>